H Υπηρεσία εκδόσεων της ΕΕ δημοσίευσε τη μελέτη μας “Οδηγός για βέλτιστες πρακτικές σε σχέδια διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων – Δράσεις Κυκλικής Οικονομίας”

Η Eco-Efficiency Ltd. ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο του 2019, το Έργο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την “Εκπόνηση Οδηγού για βέλτιστες πρακτικές σε σχέδια διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων”. Η μελέτη πέρα από την γενική βιβλιογραφία και την εμπειρία των μελετητών   βασίστηκε επίσης στην ανταλλαγή πληροφοριών με τα κράτη μέλη και επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών επικεντρώθηκε στον τομέα της εξόρυξης ορυκτών και των σχετικών ροών αποβλήτων που προκύπτουν, των εφαρμοζόμενων τεχνολογιών και των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων με βάση τις αρχές της εκτίμησης κινδύνων ( με στόχο την  επίτευξη της κυκλικής οικονομίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας εξορυκτικής δραστηριότητας.

Η μελέτη είναι διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: https://op.europa.eu/el/publication-detail/-/publication/f18472f8-36aa-11e9-8d04-01aa75ed71a1