REACH

Το REACH (Καταχώριση, Αξιολόγηση και Αδειοδότηση των Χημικών Ουσιών) είναι ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χημικές ουσίες. Τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2007 και καλεί όλες τις εταιρείες να καταχωρίσουν τις χημικές ουσίες που παράγουν ή εισάγουν στην ΕΕ. Η πρώτη προθεσμία για ποσότητες άνω των 1000 τόνων ανά έτος έληξε το Δεκέμβριο του 2010 με αρκετή επιτυχία, σύμφωνα με τον ECHA.

Το Μάιο του 2013 λήγει η προθεσμία κατάθεσης φακέλου καταχώρισης για εταιρείες που παράγουν ή εισάγουν ουσίες σε ποσότητες μεταξύ 100 και 1000 t ενώ τον Ιούνιο του 2018 για ποσότητες μεταξύ 1 και 100 t. Μετά τις ημερομηνίες αυτές απαγορεύεται η  εμπορία ουσίας που δεν καταχωρισμένη. Το δικαίωμα αυτό για καταχώρηση μέχρι των ανωτέρω ημερομηνιών, το έχουν οι εταιρείες οι οποίες έχουν προχωρήσει σε  Προ-Καταχώριση έως και ένα χρόνο νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία.

Η Eco-Efficiency Συμβουλευτική και Τεχνική ΕΠΕ σας προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες για να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στην πρόκληση του κανονισμού REACH.

Η Εταιρεία μας διαθέτει στελέχη με πολύ  μεγάλη εμπειρία  στον κανονισμό REACH καθώς:

  • έχει ήδη υποστηρίξει ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών και επιχειρήσεων κατά την προετοιμασία και κατάθεση των φακέλων Καταχώρισης REACH. Η εμπειρία μας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο μπορεί να σας προσφέρει στήριξη σε αυτήν την ζωτικής σημασίας, αλλά πολλές φορές πολύπλοκη διαδικασία, στην τήρηση των προθεσμιών και στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για εσάς και για τους πελάτες σας
  • τα στελέχη της έχουν σήμερα τον ρόλο
    • του διαχειριστή SIEFs,
    • του «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ» σε κοινοπραξίες και
    • του «ΕΜΠΙΣΤΟΥ» σε κοινοπραξίες εταιρειών στις Βρυξέλλες, π.χ. για τον άνθρακα, το γραφίτη, το ανθρακασβέστιο κ.ά. σε συνεργασία με τους Συνδέσμους EUROMINES, ECGA, IACC.έχουν συνεχή συνεργασία με συνδέσμους εταιρειών οι οποίοι συντονίζουν την προετοιμασία φακέλων όπως  CEFIC,  EUROMETAUX, IMA EUROPE, CONCAWE κ.λπ.
  • τα στελέχη της συμμετέχουν στο REACH Alliance, το φόρουμ επικοινωνίας ενημέρωσης και επίλυσης θεμάτων κατευθείαν με τον Ευρωπαϊκό οργανισμό χημικών προϊόντων (ECHA)
  • έχει αποκλειστική συνεργασία με τοξικολόγους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και
  • συνεργάζεται με εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο σε θέματα  REACH μέσω του οποίου προσφέρεται απόλυτη κάλυψη σε θέματα ανταγωνισμού