REACH 2013

REACH 2013 – Πλησιάζει η δεύτερη προθεσμία. Κλείστε έγκαιρα τις εκκρεμότητες

Η 31η Μαΐου 2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταχώριση, σύμφωνα με το REACH, των χημικών ουσιών που παράγονται ή εισάγονται στην Ε.Ε. σε ποσότητες πάνω από 100 tn/έτος.

Η προθεσμία της 31ης Μαΐου 2013 αφορά όλες τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που παράγουν ή εισάγουν από χώρες εκτός Ε.Ε. χημικές ουσίες σε ποσότητες πάνω από 100 tn/έτος. Αν απλά γίνεται εισαγωγή από χώρα της Ε.Ε. η επιχείρηση θεωρείται μεταγενέστερος χρήστης (Downstream User) και η συγκεκριμένη προθεσμία την αφορά έμμεσα. Οι προμηθευτές της θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Κανονισμού REACH προκειμένου να συνεχίσουν να πουλάνε το προϊόν τους.

Ανεξαρτήτα από το ποιος είναι ο ρόλος σας σε ένα SIEF, η Eco-efficiency Συμβουλευτική και Τεχνική Ε.Π.Ε. μπορεί να σας βοηθήσει να τηρήσετε τις προθεσμίες και τις απαιτήσεις του κανονισμού REACH για το 2013. Έχουμε ήδη υποστηρίξει ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών και επιχειρήσεων κατά την προετοιμασία και κατάθεση των φακέλων Προ-καταχώρισης και Καταχώρισης REACH, τον έλεγχο και τη σύνταξη Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας και γενικότερα για τις ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή του Κανονισμού.

Η εμπειρία μας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο μπορεί να σας προσφέρει στήριξη σε αυτές τις ζωτικής σημασίας, αλλά πολλές φορές πολύπλοκες διαδικασίες, στην τήρηση των προθεσμιών και στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για εσάς και για τους πελάτες σας.

Η Ecoefficiency Συμβουλευτική και Τεχνική ΕΠΕ είναι μια επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία σε θέματα REACH και διαχείρισης χημικών ουσιών. Μπορεί να σας προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Αναγνώριση των υποχρεώσεων κατά REACH για τις ουσίες σας. Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε τις υποχρεώσεις για τις ουσίες σας σύμφωνα με το REACH.
  • Προκαταχώριση, δημιουργία φακέλου καταχώρισης και καταχώριση
  • Επικοινωνία με τα SIEF και τις Κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την καταχώριση των ουσιών σας.
  • Σύνταξη νέου Δελτίου Δεδομένων Ασφαλείας σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις
  • Συνεχής υποστήριξη

Για να εξασφαλίσετε την εναρμόνιση σας με τις απαιτήσεις του Κανονισμού REACH, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να συζητήσουμε το ρόλο και τις υποχρεώσεις σας.